Thursday, May 16

Cara Download Running Man dari Kshownow [Multi Upload]






Assalamualaikum :)



Entry Tutorial kali ni . Nak menjawab gosip gosip soalan soalan tentang cara nak download Running Man dari KShownow , tapi Low Quality jelah . 
Jangan risau jemah jemah sekalian , LQ pun dapat jugak tengok semua , tak pecah pecah pun video kalau dari Kshownow ni , bezanya HD ni boleh nampak jerawat , liang roma dan bekas jerawat yang telah lama menetap . Itu jelah kot haha  .




*And actually , SS pun tak tahu macam mana nak download HD . Tahu LQ je hehe , itu pun tekan ikut akal logik je mula mula dulu .


 First step : 

Go and search this link Kshownow.net  <---- Nak klik terus pun boleh :)



 Okay macam ni . Sebelum nak download , kita kena tahu mana yang boleh download , mana yang tak boleh . 

Contoh kalau dia bagi yang paling latest eps 145 . 
Eps latest ni biasanya tak keluar lagi untuk di download . Selalunya boleh didownload Hari Sabtu . 
So kalau korang try download eps 145 ikut step step ni memang tak jadilah cerita dia . Memang fffeeeenaaaattt sangat laa nanti tak jadi . 


Try eps sebelum dia , cth eps 144 :) 
So . . .




klik gambar eps mana yang korang nak . Contoh gambar kat bawah ni hah :D

*KIik untuk tumbesaran Dutch Lady



Second Step :


Akan keluar macam ini :
Jadi , cara seterusnya ialah klik 'Full' dekat bahagian 'Download Quality' . Contoh macam yang kat bawah ni .
*Klik untuk tumbesaran Nesloooooo :3


 Third Step : 


Lepas itu , automatik akan keluar iklan . 

Bahagian atas sekali akan ada iklan adf.ly
Apa yang korang kena buat ialah tunggu 5 saat . Lepas tu klik 'Skip Ad' 





Last Step : 

Kemudian keluar pula page macam di bawah ni .  Klik 'Direct Download' 




Haa , ini yang paling penting . Klik pada Save tau . Jangan tekan Open . Sebab nanti korang boleh tengok sekali je lepas download . SAVE tau SAVE . 

 


Paham anok anokk murid cikgu sekaliooonnn ?

Okay sekian sahaja . Maaf Entry hambar . Biasalah entry Tutorial , bukannya Entry 9Gag . 



Boleh klik comment kat bawah ni kalau tak paham ye kawan kawan sekalian ? 
Comment sebagai Cik 'Tak dikenal pasti' pun boleh :) Motip ? haha 

InsyaAllah akan di balas sesegeranya.





Assalamualaikum :D

68 comments:

  1. TY..bru paham cmne nk download running man..:)

    ReplyDelete
  2. x ade pun 'Direct Download'

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang takde direct download . Mungkin sebab eps tu dah lama sangat , tak pun baru lagi .

      Delete
  3. kak, npe klu tkn direct download nnti kuar ilovemobi, mntk no. fon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenuh le cenggitu ,, nak download , kne bg no phone dulu . -_-

      Delete
  4. kak lepas tekan direct download then jadi ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia akan b agi choice nak save atau open . Tekan open .

      Delete
  5. Runningman selalu keluar kat kshownow ni hari apa biasanya? And hari apa pulak yg baru kita boleh dwnload ya? *tq for yr respond!*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry lambat reply . Selalunya keluar Hari Selasa , dua hari lepas dorang on air di Korea . Nak download hari tu pun boleh juga . tapi pakai tutorial ni http://underskema.blogspot.com/2013/06/cara-download-runnning-man-dari.html

      Delete
  6. skng nk donlod RM da xde pn multi-download tu,,cne ek? bole tunjuk x ag?

    ReplyDelete
  7. ko kluarnya video weed ya bukan multiple upload itu harus klik apa lagi ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://underskema.blogspot.com/2013/06/cara-download-runnning-man-dari.html?showComment=1372528232265#c3043034231761589722 guna cara download yang ini :) sorry lambat reply .

      Delete
  8. akak, takde pun direct download, yang ada mirror 1 | mirror 2

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://underskema.blogspot.com/2013/06/cara-download-runnning-man-dari.html?showComment=1372528232265#c3043034231761589722 guna cara download yang ini :) sorry lambat reply .

      Delete
  9. takde pun direct download, yang ada mirror 1 | mirror 2

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://underskema.blogspot.com/2013/06/cara-download-runnning-man-dari.html?showComment=1372528232265#c3043034231761589722 guna cara download yang ini :) sorry lambat reply .

      Delete
  10. dh boleh download tp xley play pulak.btton save/open pn xd.sdihnya..cmana ek?
    tq for ur reply nt

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh itu tak tahu pula , sebab selama ni ada je . kena cuba banyak kali kot . cuba ye :)

      Delete
  11. knape bwh low quality xde full...cume ade mirror 1 dan 2...help please!! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang dah tukar mirror . sama ada mirror 1 atau 2 . klik dua dua

      Delete
  12. klau die suruh pilih premium download n regular download nak tekan ape?

    ReplyDelete
  13. bila boleh download episod2 yang baru ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://underskema.blogspot.com/2013/06/cara-download-runnning-man-dari.html?showComment=1372528232265#c3043034231761589722 guna yang ini . selalunya baru selasa keluar .

      Delete
  14. assalamualikum...bnde ni x semestinye utk running man je kn??kalo utk weekly idol ke,we got married ke??boleh gne an??lg stu...dkt download quality tu dye tulis mirror 1 n mirror 2..yg mne nk pilih..sorry bnyk soalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah boleh je download macam macam . Tapi sekarang kan dah banyak option . Tak payah download guna Multi Upload pun tak apa . Paling cepat pakai Up To Box . Tak pun http://underskema.blogspot.com/2013/06/cara-download-runnning-man-dari.html?showComment=1372528232265#c3043034231761589722 . Yang mirror tu bergantung . Kadang kadang dia keluar di Mirror 1 , kadang kadang Mirror 2 . So click both untuk check yang mana satu jeluar website sepatutnya :)

      Delete
  15. akak klau kte dah download tpi cite die sparuh je mcm mne

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknanya tak habis download lagi la tu then connection kita error ke apa ke :)

      Delete
  16. Nk download pki fon bole ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Phone kalau ada appstore , download terus pakai free video . Kalau yang ni untuk komputer je :)

      Delete
  17. akak download die mmg lme eeee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bergantung pada kelajuan internet :)

      Delete
    2. cuba pakai http://underskema.blogspot.com/2013/06/cara-download-runnning-man-dari.html?showComment=1372528232265#c3043034231761589722 nak cepat download .

      Delete
  18. lepas tekan skip ads.. klik kat 'direct download' kan.?
    tp, knp asyik bila tekan direct download akn ke page tu jugak.. dah tekan banyak kali, tetap ke page direct download tu juga.. kenapa eh.? mohon tolong.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://underskema.blogspot.com/2013/06/cara-download-runnning-man-dari.html?showComment=1372528232265#c3043034231761589722 kalau tak boleh , cuba download pakai ni pula ye ? nanti bagitahu jadi ke tak tau tau .

      Delete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Thanks a lot. entri ni banyak membantu. currently tengah mendownload ep 168. hari tu dah download dah dari videoweed, but format FLV. tak berapa nak quality sangat, tp still boleh ditengok. nak try kat multiupload ni pulak sebab tengok format video dia mp4. kalau okay, lepas ni download kat multiupload je la.hi..hi..

    kalau nak ke blog saya ni alamatnya: ismifahmi.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's okay pakai multiupload . tapi lagi better pakai uptobax :)

      Delete
  21. download ny smue free je kn??kompius takut kne bayar.. :)

    ReplyDelete
  22. mmg berbayar? camne,, xphm

    ReplyDelete
  23. kalau xde turbo bit mcm mne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://underskema.blogspot.com/2013/09/cara-donwload-running-man-dari-kshownow.html try pakai ni

      Delete
  24. Replies
    1. http://underskema.blogspot.com/2013/09/cara-donwload-running-man-dari-kshownow.html try pakai ni

      Delete
  25. Replies
    1. no biggie :) terima kasih pakai tutorial ni

      Delete
  26. Replies
    1. ya search dan klik terus link atas tu pun boleh .

      Delete
  27. akak kenapa keluar mcm ni erk Unfortunately, the link you have clicked is not available.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita tu dah lama dan tak boleh download dah .

      Delete
  28. err... nape x boleh??? lepas tekan download... kuar ads... pastu dia kate x de video :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin video tu dah lama . Sebab tu dia dah delete .

      Delete
  29. If nak download previously pny episode mcm mane erk?? eg: eps 135???? terlepas lama dah coz biz study.. =,=

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tengok gooddrama.net . Kat situ ada untuk previous punya chapter .

      Delete
  30. thanks yaa tutorialnyaa... :)))
    ILY :*

    ReplyDelete
  31. Thank You So Much Shafina, Sekarang dah tahu macam mana nak download running man sendiri. Kawan saya tak nak tolong pun cara nak download. Ini sangat membantu. Terima Kasih yaa sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome . Tak susah mana pun . Tak ada hal . Terima kasih sudi datang jenguk blog ni ya :)

      Delete
  32. hai akak boleh tak ajarkan macam mana nak download video dari youtube?

    ReplyDelete
  33. thanks...almost half year nak download...baru skaran faham...thanks...

    ReplyDelete
  34. ah gw bingung caranya, gmn sih caranya?

    ReplyDelete